Megvan a bulinegyeddel kapcsolatos felmérés eredménye!

Az ősbűn – hogyan kezdődött?

2011-től a Kormány megszüntette a társasházak vétójogát, így pl. ha valaki pékség helyett kocsmát akart nyitni, a lakóközösségeknek ebbe nem volt többé beleszólási lehetősége. Ennek egyenes következménye lett, hogy az elmúlt évek alatt Belső-Erzsébetvárosban megsokszorozódott a szórakozóhelyek száma és kialakulhatott a jól ismert „bulinegyed”, amely a hazai és külföldi turisták egyik legkedveltebb fővárosi célterülete lett.

Mások viszont – sokan közülük a kerület lelkét adó, évtizedek óta itt élő lakók – elmenekülnek miatta. Mára kezelhetetlenné váltak a bulinegyed okozta jól ismert gondok, és bár sokan próbálták még a lehetetlent is megtenni a megoldásért, feladták, mert mindig falakba ütköztek. Az eredeti állapot helyreállítása jelenleg megvalósíthatatlannak tűnik, már pedig az itt élő embereknek is joguk van a nyugodt és egészséges élethez, miközben mások szórakozni vágynak.

Megkérdeztük az érintetteket

Fontosnak tartottuk, hogy egy ilyen nagy horderejű döntés esetén a Belső-Erzsébetvárosban élő emberek véleményét is megkérdezzük és meghallgassuk őket. Mintegy 8000 postaládába dobtuk be a kérdőívünket, illetve Interneten keresztül is ki lehetett azt tölteni és csatolni a javaslatokat, tapasztalatokat. Több mint 1000 visszajelzés érkezett, a téma sokakat megmozgatott.

A kitöltött kérdőíveket összesítettük, majd 2017 őszén minden önkormányzati képviselő, valamint Erzsébetváros Önkormányzatának vezetése számára eljuttattuk. Abban a reményben, hogy az eredmények figyelembe vételével, közösen keresünk megoldást a „bulinegyed” gondjaira.

Dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő

Ujvári-Kövér Mónika önkormányzati képviselő

Szücs Balázs önkormányzati képviselő

A felmérés eredménye részletesen itt olvasható: bulinegyed_e_kerdoives felmeres eredmenye