Mi lesz a Dózsa György úti állapotfelméréssel és a kedvezményes parkolással?

Levél Baán Lászlónak

A budapesti Városliget átépítése (Liget Budapest Projekt) az ország legnagyobb ilyen jellegű beruházása, melyről „csak” a közvetlenül érintett terézvárosi és erzsébetvárosi lakosok véleményét felejtették el megkérdezni. A tervezett építkezések várhatóan hatalmas környezeti és forgalmi terheléssel járnak, melyek különösen érzékenyen érint(het)ik a Dózsa György út és környékén élőket és ingatlanukat.

Szintén nemrég látott napvilágot a hír, hogy Budapest egyik legforgalmasabb környékén, a Dózsa György úton építenek egy felszíni és mélygarázst, melyben maximálisan 800 autó kaphat helyet. A beruházás kivitelezése hamarosan megkezdődhet, a nyertes kivitelezők kiválasztása megtörtént.

A fentiek alapján a következő kérdésekben kértem május a Zrt. vezetőjének, Baán Lászlónak a tájékoztatását:

  1. A Városliget Zrt. mikor és milyen menetrendben tervezi a Dózsa György úton lévő társasházak előzetes, szakszerű állapotfelmérését?
  2. A Városliget Zrt. részéről folytak-e / folynak-e tárgyalások Terézváros és Erzsébetváros önkormányzatával a helyben lakók kedvezményes városligeti parkolásával kapcsolatban?

Képviselői teljes levél Baán Lászlónak: OL_levél_Baán László_Városliget Zrt_allapotfelmeres es parkolas

Kerületi önkormányzatok

Ezzel párhuzamosan levelet írtam Vattamány Zsolt és Hassay Zsófia kerületi polgármestereknek is, hogy az ő oldalukról is mielőbb történjen meg a kapcsolatfelvétel a Zrt.-vel.

Kapcsolódó cikkek: Tiborcz István volt üzlettársa építi a városligeti mélygarázst