Paks-2 helyett miért nem a zöldenergiát támogatják?

A következő kérdéseket tettem fel az illetékes miniszternek::

  1. Milyen módon kívánja a Kormány a következő ciklusban (2018-2022) a zöldenergia részesedését növelni Magyarországon?
  2. Kívánja-e a Kormány úgy módosítani az adójogszabályokat, hogy azok ösztönözzék a magyarországi zöldenergia felhasználást, illetve a zöldenergiával kapcsolatos beruházásokat?
  3. Milyen mértékben kívánja a Kormány a következő ciklusban támogatni a társasházak, magánházak energiahatékonyságának, illetve zöldenergia felhasználásának növelését? Milyen összegű forrásokat szán erre és ez várhatóan hány háztartást érint?
  4. A Paksi Atomerőmű bővítésére szánt forrásokból miért nem a zöldenergia termelési kapacitás fejlesztése és kiépítése történik meg?

A képviselői teljes levél itt olvasható: Írásbeli-Gulyas_zoldenergia_180518_OláhL

Nem várható fordulat ezen a téren

Palkovics László miniszter válaszában felsorolta, hogy eddig mi történt ezen a téren, de a jövőre vonatkozóan sok mindent nem tudtunk meg. Paks 2 természetesen gőzerővel el fog készülni, további adójogszabály módosítás nem várható a zöldenergia elterjesztése érdekében.

Az előző 4 évben vitt, mintegy 200.000 háztartás energetikai korszerűsítését érintő Otthon Melege (31,5 milliárd Ft) programon túl a miniszter egyelőre új pályázati lehetőségeket nem ígért (“vizsgálják”)…

A miniszteri teljes levél itt olvasható:  Valasz_Gulyas(Palkovics)_zoldenergia_00197-0001