Fokozottabb rendőri jelenlétet a “bulinegyedbe”!

A ,,bulinegyed” rengeteg plusz feladatot, és kiadást ró a kerületre, a bevétel döntő része azonban a Kormányt érinti. Az ott élő lakosok szempontjából rendkívül fontos lenne egy erősebb, fokozottabb rendőri jelenlétre, ezért megkérdeztem a belügyminisztert, hogy

  • Lát-e lehetőség arra, hogy a mostanihoz képest egy fokozottabb rendőri jelenlét legyen a bulinegyedben?
  • Van-e lehetőség arra, hogy ez a rendőri jelenlét egy magasan képzett (a külföldi turisták miatt nyelveket beszélő) csapatból álljon?

A miniszternek feltett pontos kérdés itt olvasható: Irasbeli_Pinter_BulinegyedRendorJelenlet_20180725_OlahL

A lakossági tapasztalatoknak ellentmondva a miniszter már most is úgy véli, hogy fokozott rendőri jelenlét van a “bulinegyedben”.

A miniszter leírta, hogy a Budapest Főváros V., VI. és VII. kerület írásbeli kérdésében említett részeiben a rendszeres, és fokozott rendőri jelenlét biztosított. A rendőri jelenlét nagyságrendje minden esetben alapos értékelő-elemző munka eredményeként, a terület sajátosságainak, az aktuális bűnügyi helyzetének megfelelően, minden héten az előzőekben tapasztaltak alapján kerül meghatározásra.

A fokozott ellenőrzésben résztvevő rendőri állomány végzettsége, valamint felkészültsége megfelel a vonatkozó normákban meghatározott feltételeknek. Az állomány jelentős része beszél idegen nyelvet, amelyet munkája során alkalmaz.

A miniszter kérdésemre adott válasza itt olvasható: Valasz_Pinter(Pinter)_BulinegyedRendorJelenlet_20180809_00911-0001