Önkormányzati cégvezetők mikor tartanak fogadóórát?

Számos lakossági jelzést kaptam arra vonatkozóan, hogy az önkormányzati cégek vezetőihez az egyszerű földi halandó képtelen bejutni, nem fogadnak senkit. Írásban fordultam Vattamány Zsolt polgármesterhez, kérdéseim a következők voltak:

  • A többségi önkormányzati tulajdonú cégek vezetőinek van-e olyan – jogszabály vagy tulajdonos által elvárt – kötelezettsége, hogy rendszeres időközönként lakossági fogadóórát tartsanak?
  • Milyen időközönként és rendszerességgel kerülnek megtartásra ezek a fogadóórák? (Sem az önkormányzat, sem a cégek honlapján erre utaló információ sajnos nem található.)
  • Amennyiben ilyen fogadóórák nincsenek, a Képviselő-testület mint a tulajdonosi jogokat gyakorló testület kötelezheti-e a cégvezetőket erre (ha igen, milyen formában)?

A teljes levél itt olvasható: OL_levél Polgármester_cegvezetok fogadoorai_181211

“Meglepő” polgármesteri válasz

Vattamány Zsolt megerősítette, ami sejthető volt: a cégek vezetői nem tartanak ilyen fogadóórákat. Indok: nincs ilyen kötelezettségük, de amúgy mindenki felkeresheti a cégeket ügyfél fogadási időben.

A teljes levél itt olvasható: Valasz_Vattamany_onkormanyzati cegek fogadoorai_20181218

Én ezzel nem értek egyet! Álláspontom szerint lakossági szempontból minden cégvezető esetében indokolt lenne évente legalább kétszer, a honlapon előre meghirdetett időpontban személyes fogadóóra tartása, ugyanis komoly igény lenne rá.

Dr. Oláh Lajos