Állásfoglalást kértem a baloldali főpolgármester-jelöltektől

Prága önkormányzata nemrég éjszakai polgármestert nevezett ki, aki munkatársaival, elsősorban a belváros és a városi rendőrség képviselőivel együtt a cseh főváros éjszakai életének a problémáival fog foglalkozni.

A sajtó szerint az ottani lakosságot leginkább a rendkívül zajos éjszakai élet, a bárok és a vendéglők körüli szakadatlan mozgás zavarja. A prágai önkormányzat szisztematikus intézkedéseket szeretne hozni a nyugodtabb és kulturáltabb éjszakai élet érdekében, összhangba akarják hozni a magán- és a közérdekeket.

Választókerületemben, a Teréz- és Erzsébetvárosban kialakult bulinegyed lakói ugyan ezekkel a problémákkal küzdenek évek óta. A bulinegyed a főváros turisztikai programjainak fontos szelete, turista mágnesként vonzza a látogatókat Budapestre. Miközben a negyed előnyeit és hasznát az egész főváros (és a költségvetés) élvezi, annak közvetlen hátrányait a VI. és VII. kerület lakói szenvedik el, a megnövekedett biztonsági és takarítási költségeket pedig jórészt a helyi önkormányzatok állják.

Írásban kértem állásfoglalást Karácsony Gergely és Horváth Csaba főpolgármester jelöltektől: van-e bennük nyitottság arra, hogy a prágai mintára Budapesten egy hasonló éjszakai polgármester kerüljön kinevezésre, aki egyaránt fontosnak tartja a lakosság éjszakai nyugalmát és a kulturált éjszakai szórakozás megteremtését?

A levél teljes szövege itt olvasható: Fopolgarmester jelolteknek level_Olah Lajos_20190123