A Fidesz nem védi meg a gyerekeket és az időseket a kilakoltatástól

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz nem védi meg a kisgyermekes családokat és az időseket a kilakoltatástól – mondta Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.
A politikus elmondta: a DK korábban parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a kilakoltatások ügyében és törvényjavaslatot nyújtott be a gyermekes családok védelmében, azonban a Fidesz mindkét kezdeményezést elutasította, a kormány pedig nem válaszolt érdemben a kilakoltatásokról szóló DK-s írásbeli kérdésre.
    Oláh Lajos felháborítónak nevezte, hogy a Fidesz nem akarja megvédeni a gyerekeket és a szépkorúakat a kilakoltatástól, hanem “bárkit bármikor az utcára tesz, a kisgyermekes családoktól az idősekig, hogy kiszolgálja a bankok érdekeit”.
   Szerinte a kisgyermekes családok és az idősek védelméről még addig kellene megegyezni, amíg véget nem ér a kilakoltatási moratórium, mert egy európai országban senki nem teheti meg, hogy a kisgyermekes családokat és időseket tesz az utcára.
    Úgy fogalmazott: tavaly, “az úgynevezett családok évében” átlagosan, naponta nyolc családot lakoltattak ki otthonukból, miközben “a Habsburg hercegtől a fideszes rokonokig” mindenki “fillérekért” lakhat a Várnegyed önkormányzati lakásaiban, a turisztikai beruházások több száz milliárd forintos támogatásának jelentős része pedig “fideszes oligarcháknál és fideszes képviselők rokonainál landolt”.
    “Nekünk, európai magyaroknak elegünk van az Orbán-rendszer családellenes politikájából és kilakoltatásaiból” – jelentette ki.
Az eredeti közlemény itt olvasható.
Az ügyben tartott sajtótájékoztató felvétele: