Mit tesz a rendőrség a bulinegyed közbiztonságáért?

Választókerületemben, a VI. és VII. kerületben működő bulinegyed közbiztonsági problémáinak gyökere, hogy az ott naponta megforduló több tízezres látogatótömeg a mostaninál nagyságrendekkel nagyobb és folyamatos hatósági jelenlétet igényelne az közterületeken. (Különösen kiemelt időszaka ennek az este 22 és reggel 6 óra közötti idősáv.)

Nem alkalmi razziákra és kampányszerű hatósági fellépésekre, hanem az érintett kerületi rendőrkapitányságok közterületen bevethető személyi állományának jelentős emelésére van szükség, mert a jelenlegi létszámuk teljességgel elégtelen a megnövekedett hatósági feladatok ellátására.

A közbiztonság javítása érdekében a következő kérdésekkel fordultam a belügyminiszterhez:

  • Hajlandó-e a minisztérium a terézvárosi és az erzsébetvárosi kerületi kapitányságok állandó rendőri állományának érdemi megerősítésére a közeljövőben? Ha igen, milyen mértékben?
  • Konkrétan mit jelent az, hogy a rendőrség Erzsébetváros Önkormányzata Rendészeti Igazgatóságának (ERI) tevékenységét „fokozottan támogatja”?

A miniszternek feltett kérdésem itt olvasható: Irasbeli_Pinter_BulinegyedKozbiztonsagiIntezkedesek_20190204_OlahL

Nem várható pozitív elmozdulás a bulinegyed közbiztonságában.

Az államtitkár fenntartotta az előzőekben adott válaszát, azt kiegészítette a következővel: A rendőri jelenlét nagysága alapos értékelő-elemző munka eredményeként, a terület sajátosságainak, aktuális bűnügyi helyzetének megfelelően, minden héten az előzőekben tapasztaltak alapján, szakmai szempontok szerint kerül meghatározásra.

Az államtitkári válasz eredetije itt olvasható: Valasz_Pinter(Kontrat)_BulinegyedKozbiztonsagiIntezkedesek_20190219_04382-0001